|

Montažni dimniki

 

Montažni dimnikiAli želite zamenjati ali prestaviti peč pa tega ne morete storiti, zaradi dimnika. Montažni dimniki vam to omogočijo in so ustrezni za vse vrste goriv in peči. Njihova montaža je zelo enostavna, saj so taki dimniki izredno lahki in ne potrebujejo nobenega dodatnega temelja. Pričvrsti se jih z uporabo namenskih konzol. Montažni dimniki ne potrebujejo dodatne izolacije, ometavanja oziroma kakršnekoli dodatne zaščite. Steno tam kjer želimo postaviti peč preprosto prebijemo, speljemo dimnik skozi odprtino na strehi hiše in ga ustrezno pričvrstimo in dimnik je postavljen. Montažni dimniki so požarno zelo varni, saj niso obdani z nobeno gorljivo snovjo. Visoki temperature dimnih plinov jim ne delajo problemov, so korozijsko zelo obstojni in omogočajo dolgo življenjsko dobo, tudi več kot 50 let.

 

V celoti so narejeni v tovarni, tako da se jih na terenu, le sestavlja iz segmentov, glede na višino in izpeljavo samega dimnika. Montažni dimniki imajo zaradi majhne toplotne kapacitivnosti dimne cevi in ustrezne izolacije, dobre toplotne lastnosti, zato lahko dimnik hitro doseže delovno temperaturo, višjo od rosišča, kar preprečuje pojav kondenza in omogoča optimalno “vlečenje” dimnika.

 

Montažni dimniki so zelo poceni in so primerni tudi za gradnje visokih večetažnih objektov. Prilagojeni so montažni gradnji, ki postaja vse bolj priljubljena.

Montažni dimniki